Ongeluk in het buitenland? Dit moet u doen!

Een autovakantie geeft u de vrijheid om te gaan waar u wilt. Maar ook in het buitenland kan een ongeluk in een klein hoekje zitten. Mocht het u gebeuren, dan hebben we enkele nuttige tips voor u.

Vrouw betrokken bij auto ongeluk en belt de verzekering
Nieuws
Datum: 07-07-2023

Allereerst: zorg ervoor dat u uw groene kaart bij u heeft. In veel landen volstaat een print of een digitale variant, maar dit geldt niet overal. Heeft u hier vragen over of weet u niet zeker of u een officiƫle groene kaart nodig heeft? Neem dan even contact met ons op.

Bel ons

Laat het ons zo snel mogelijk weten als u betrokken bent geraakt bij een ongeluk of als u een andere schade heeft. Wij brengen dan direct de verzekeringsmaatschappij op de hoogte van de situatie.

Europees schadeformulier

Ook belangrijk om te weten: het Europees Schadeformulier heeft dezelfde opbouw in alle landen die er gebruik van maken. Zorg er daarom voor dat u een Nederlandstalig schadeformulier bij u heeft en vul dat in als u een verkeersongeluk heeft.

Foto's en getuigen

Neem altijd zo veel mogelijk foto's van de situatie en van de schades. Zijn er getuigen? Noteer dan hun contactgegevens. Wil de tegenpartij dat u uw handtekening zet onder een document dat u niet kunt lezen of niet helemaal begrijpt? Weiger dit dan beleefd.

Discussie

Overweeg verder om contact op te nemen met de plaatselijke politie als die niet uit eigen beweging komt. Zeker als er sprake is van letsel of als er een discussie ontstaat over de schuldvraag. Onderteken het schadeformulier niet als u het niet eens bent met de geschetste toedracht. En ga in geval van letsel zo snel mogelijk naar een dokter of de EHBO.

Fijne vakantie!

Uiteraard hopen we dat u geen gebruik hoeft te maken van deze tips. Maar mocht dat toch zo zijn, weet dan dat we er altijd zijn om u te helpen, ook als u in het buitenland bent. We wensen u een fijne vakantie!

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.