‘Ouderwetse’ Open Huizendag op 1 oktober

De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) organiseert op zaterdag 1 oktober een ‘ouderwetse’ Open Huizendag. Potentiële huizenkopers kunnen tussen 11.00 uur en 15.00 uur geheel vrijblijvend en zonder afspraak huizen bezichtigen van verkopers die meedoen aan het evenement.

Opgewekte jongen nodigt mensen uit om binnen te komen in zijn huis
Nieuws
Datum: 26-09-2022

De huizen die u kunt bezoeken, zijn te vinden op funda.nl. Verder kunt u, als u dat wilt, een gratis en vrijblijvende afspraak maken met een NVM-makelaar. Die beantwoordt graag uw vragen over bijvoorbeeld de waarde van uw huis, mogelijkheden die u heeft om te verduurzamen of het verwachte woningaanbod.

Website

U kunt met uw woonvragen ook terecht op de website van de Open Huizendag. Hier kunt u tevens een afspraak maken. De informatie die u achterlaat op de website, komt automatisch bij de NVM-makelaar terecht. Die bevestigt daarna de afspraak. Dat kan bij u thuis, maar ook online.  

Tips voor huizenkopers

Een huis kopen is een bijzondere gebeurtenis met een flinke financiële impact. Veel huizenkopers laten zich echter niet alleen leiden door hun verstand, maar ook door gevoel. Daar zitten risico’s aan. Om te voorkomen dat u in een emotionele val trapt, hebben we wat tips voor u.

  • Zet vooraf uw wensen en uw financiële mogelijkheden op een rij. Bepaal wat voor u harde voorwaarden zijn en wees streng voor uzelf. Als dit betekent dat u een huis vanuit financiële of bouwkundige redenen beter niet kunt kopen, doe dat dan ook niet.
  • Ga niet alleen voor huizen die u een negen of een tien geeft. Als u een huis koopt dat ‘maar’ een zeven scoort, gaat u het meer waarderen als u er eenmaal woont. Dat is wetenschappelijk bewezen!
  • Neem bij de bezichtiging een kritische vriend(in) mee. Die heeft geen belang bij de koop of verkoop van het huis, maar wel bij uw welvaren. Daardoor kijkt hij of zij anders en ziet pluspunten of gebreken aan het huis die u misschien over het hoofd ziet.

Financiering

Als u meer wilt weten over de financieringsmogelijkheden die u heeft, neem dan even contact op met ons. Als hypotheekspecialisten kunnen we u helpen om de best passende financiering voor uw huis te vinden. Maak dus gerust een afspraak.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.